logo

Yeni Avukatlık Ofisi Açma Süreci

Yeni Avukatlık Ofisi Açma Süreci

Yeni bir avukatlık ofisi açmaya ilişkin süreçte yapılması gerekenler şu şekildedir.

İşe Başlama Bildirimi:

Öncelikle e-devlet şifrenizle interaktif vergi dairenize girerek ofis açılışınıza ilişkin ';İşe Başlama Bildirimi'; vermeniz gereklidir. Eğer ofisiniz kira ise bu bildirim sırasında sizden kira sözleşmesinde yer alan bazı bilgiler isteneceğinden kira sözleşmenizi hazır bulundurmanız gereklidir.

Yoklama:

İşe başlama bildirimi sonrası vergi dairesinden görevli yoklama memuru tarafından ofisinizde yoklama gerçekleştirilir. Yoklama sırasında kira sözleşmesini, kimliğinizi yanınızda bulundurmanız ve eğer muhasebenizi kendiniz tutacaksanız bunu yoklama memuruna belirtmeniz gerekmektedir. Yoklama memurunun hangi tarihlerde ofisinizi ziyaret edeceğine ilişkin, bağlı bulunduğunuz vergi dairesi yoklama servisini arayarak ön bilgi edinebilirsiniz. Açılışı verdiğiniz tarihten itibaren ortalama bir hafta içerisinde yoklama memuru ofisinizi ziyaret edecektir. Yoklama bilgileri 1 gün içinde internet vergi dairesi e-yoklama menüsüne yansıyacaktır.

Vergi Levhası:

Yoklamadan 1 gün sonra, yoklama memurnun yoklama yapması ve tüm onayların gerçekleşmesi sonucu internet vergi dairesinden vergi levhanızı alabilirsiniz. Devam eden süreçte resmi bazı başvurularda sizden vergi levhası istenecektir.

SGK İşveren Tescili:

Ofis çalışanlarının SGK bildirimlerini yapabilmek için öncelikle E-Devlet sisteminden SGK işveren tescili gerçekleştirilir. Bu işlem için vergi levhanızı hazır bulundurmanız gereklidir. SGK işveren tescili ortalama 3 gün içerisinde onaylanır. Onay sonrası E-Bildirge kullanıcı kodu ve şifrelerinizi SGK sitesinden temin ederek çalışanınızın SGK işe giriş bildirimini yapabilirsiniz.

E-İmza ve/veya Mali Mühür:

E-sertifika hizmet sağlayıcılarından E-İmza başvurusu yapabilirsiniz. Dilerseniz Kamu Sertifikasyon Merkezinin (KamuSM) internet sitesi üzerinden mali mühür başvurusu yapabilirsiniz. E-İmza ve mali mühür fiziki olarak posta kanalıyla size başvuru yaptığınız ilgili kurum tarafından gönderilecektir.

Kira Damga Vergisi Beyanı:

Eğer ofisiniz kira ise sözleşme düzenlenme tarihinden itibaren 15 gün içinde kira damga vergisi beyanı bildirimi ve ödemesini internet vergi dairesinden yapmanız gereklidir.

E-SMM Başvuru:

E-SMM kesebilmeniz için makbuztek gibi özel bir entegratör araştırabilirsiniz. Bunun için gerekli süreci entegratörün sitesinden öğrenebilir ya da müşteri hizmetlerinden yardım talep edebilirsiniz. İnternet sitesi üzerinden yapılacak başvurularda E-İmza ya da mali mühür kullanmanız gerekli olduğundan başvuru sırasında bunlardan birini ve vergi levhanızı hazır bulundurmanız gerekmektedir. Entegratörlere başvuru sonrası entegratör tarafından GIB onayı alınarak aktivasyon gerçekleştirilir.

Defter Beyan Başvuru:

İnternet GIB defter beyan sitesinden defter beyan başvurusu gerçekleştirilir. Başvuru sırasında kayıt işlemini meslek mensubu aracılığıyla yapılması gerekliliğine ilişkin bir uyarı alırsanız, internet vergi dairesinden ile beyanname vermeye yetkili olduğunuz ve bu nedenle kullanıcı grubunuzun değiştirilmesini istediğinize ilişkin bir dilekçe yazabilirsiniz ve bağlı bulunduğunuz vergi dairesini telefonla arayarak bu konuda destek alabilirsiniz.

Bu işlemleri gerçekleştirirken başvuru yaptığınız kurumların ya da kuruluşların internet sitelerinden gerekli diğer detayları öğrenebilirsiniz. Yapmanız gereken işlemler ve bu işlemlere ilişkin onayların gerçekleşmesi sonrası artık ofisinizin açılışını resmi olarak tamamlamış bulunmaktasınız.

Bursa Yeniay Avukatlık ve Hukuk Bürosu bugüne kadar yeni iş yeri açılışına ilişkin vermiş olduğu hukuki danışmanlık hizmetleri ile müvekkillerini başarılı bir şekilde temsil etmiştir. Bursa avukat kadrosuyla yeni işyeri açmaya ilişkin destek almak isteyen kişi ve kurumlara Bursa avukat olarak destek sağlamaktadır.

İşyeri açılışı konularında Bursa avukat ve online avukat desteği için Yeniay Avukatlık ve Hukuk Bürosu ile iletişim kurabilirsiniz.



Bu İnternet Sitesi içeriğinde yer alan tüm eserler Yeniay Hukuk Bürosu'na aittir. Bu hakları ihlal eden kişiler, 5846 sayılı Fikir ve Sanat eserleri Kanunu yer alan hukuki ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununda yer alan cezai yaptırımlara tabi olurlar.

İletişim Bilgileri


  • 0224 452 31 31
  • 0544 452 31 31
  • ali@yeniayhukuk.com
  • İhsaniye Mah. Can Sok. No:2/1 K.3 D.12 (Yeni Emniyet Binası Karşısı) Nilüfer/BURSA

  • Copyright © 2021 YENİAY HUKUK Tüm Haklar Saklıdır.